A
B
  - Mesecsoport kisiskolásoknak
C
  - Kismama csoport
  - Baba- mama csoport
  - Serdülők számára
  - Idősek számára
  - Szülők számára
  - Szenvedélybetegek hozzátartozói számára
A
B
C

Művészeti terápia

A művészeti terápia az önismeret fejlesztésére alkalmazott módszer. A művészeti terápia célja továbbá az egészségfejlesztés, a lelki egyensúly és harmónia megteremtése.

A művészeti terápia sajátélményen keresztül tanítja meg a stresszoldáshoz, a jóllétérzéshez és a személyiség kiteljesedéséhez vezető utat a képzőművészeti technikák (festés, rajzolás, agyagozás stb.) speciális alkalmazásával. A művészeti terápia során az önismeret fejlesztését a résztvevők az általuk készített alkotások elemzésével érik el. Az alkotófolyamatban az egész személyiség részt vesz, így tud a szervezet rekreálódni, az önismeret és tudatosodás fejlődni. Ezen folyamatok közben a természetre hangolódás hiányérzetet pótol, mely a lelki egyensúly és harmónia létrejöttét segíti elő. A módszer fejleszti továbbá az esztétikai érzéket, a szép iránti fogékonyságot, az érzelmi intelligenciát, valamint a közösségi érzést.

Az ismertetett terápia nem művészképzés, mindenki számára nyitott és elérhető, hiszen a velünk született alkotó képességre, kreativitásra épít.