Támogatónk:

Egészséges Lélek, Egészséges Élet Alapítvány

Adószám: 18618145-1-11

Bankszámlaszám: OTP 11740054-20111717

Honlap: www.egeszsegeslelek.hu

Közhasznú alapítványunk a lelki gondokkal küzdő emberek szolgálatában áll! Kérjük, ha teheti segítse működésünket SZJA- ja 1%-ával!

Alapítványunk fő tevékenysége a pszichésen sérült, hátrányos helyzetű gyermekek lelki gondozása. Ahhoz hogy ezek a gyerekek hatékony pszichoterápiás segítséget kapjanak anyagi forrásra van szükség, mivel a szüleik képtelenek saját erőből kifizetni a terápiát. Az adózók által felajánlott SZJA 1%-ának összegét a terápiás órák mellett a szükséges fejlesztő eszközök beszerzésére fordítanánk.

 

Segítségét előre is köszönjük!

 

 
 
 
 

Alapítványunk Esztergom belvárosában kezdte meg 2009 őszén működését közhasznú szervezetként, melynek elsődleges célja a pszichológiai és pszichoterápiás szolgáltatások fejlesztése. A pszichológiai kezelés célja a segítséget kérők szociális reintegrációjának és személyiségfejlesztésének elősegítése.

 

A pszichológiai kezelés közvetlen célja: a személyek segítése önmaguk megismerésében, a környezetből származó konfliktusok kezelésében, munkahelyi, kapcsolati, tanulási problémák megoldásában. Az önkifejezés legkülönfélébb változatának fejlesztésén (mint pl. verbális megfogalmazáson vagy rajzoláson, festésen, mintázáson, fókusz- és testorientált terápiákon) keresztül a személyek jobban megérthetik önmagukat és környezetüket is. Mindezt azért tartjuk fontosnak, mert hisszük, hogy a prevenció akkor kezdődik,  amikor olyan önsegítési módokat sajátítunk el, amelyek nem önkárosítóak.

Az Egészséges Lélek, Egészséges Élet Alapítvány a pszichológiai szolgáltatások fejlesztésén túl a lakosság számára olyan fontos közhasznú célokat tűzött ki, mint:

  • Egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység 

  • Szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása

  • Tudományos tevékenység, kutatás

  • Nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés

  • Gyermek- és ifjúságvédelem, gyermek- és ifjúsági érdekképviselet

  • Hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése

  • Rehabilitációs foglalkoztatás

  • Drog prevenció

 

Az Egészséges Lélek, Egészséges Élet Alapítványt Szerencsés Gabriella alapította.


Az alapítvány vezetőségének tagjai:
            Dr. Váradi Hajnalka – kuratórium elnöke